ESTETISKA PROGRAMMET

INRIKTNING – BILD OCH FORM, FÖRDJUPNING I ANIMATION

Xenterbild 1cdcbPå Tumba gymnasium får du möjligheten att lära dig om bild- och formskapande både på ett traditionellt sätt och med hjälp av modern teknik. Under den 3-åriga utbildningen får du utveckla din kreativitet i våra vanligaste uttrycksformer för två- och tredimensionellt skapande, såsom teckning, måleri och skulptur. Du får förståelse för konstens roll och villkor genom tiderna och i dagens samhälle, samt din egen plats i ett framtida konst- skapande. Vi har återkommande samarbetsprojekt med museum och konsthallar, besöker aktuella utställningar och bjuder in yrkesverksamma konstnärer, designers och animatörer. Du får också chansen att arbeta med egna konstprojekt.

Animation

Vi ägnar oss åt grunderna i den klassiska animationens hantverk, animation som uttrycksmedel och kommunikationsform med dess oändliga möjligheter. Du får öva på att teckna karaktärer och miljöer som förstärker en berättelse. Du lär dig att bearbeta, färglägga och animera dina bilder med hjälp av aktuella program och modern teknik. En viktig del är att experimentera med olika animationstekniker och att utveckla lusten att berätta med animation! Utbildningen ger behörighet för vidare studier på högskola och universitet.

Ansökan

Elever från hela Sverige kan söka till denna spetsutbildning. Du söker till gymnasiet under perioden för gymnasievalet genom att logga in på Gymnasieantagningens hemsida. Till denna utbildning söker du både på dina grundskolepoäng och arbetsprover.

 

Xenter/Tumba gymnasium
Utbildningsvägen 2-3, 147 85 Tumba
Tel. 08-530 623 70 (Xenter), 08-530 615 61 (Tumba gymnasium)
www.xenter.se
www.tumbagymnasium.se

Programdelansvarig
Paul Jansson/ Bild och animation
Tel. 08-530 630 37
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.